FLEXVIT Basketboll

Träna ditt Basketlag med FLEXVIT

Basket är en otroligt snabb och koordinativt krävande sport. Fysträningen spelar därför en grundläggande roll för bästa prestation på banan. Som tränare kan du ta ditt lags prestation till en ny nivå genom funktionell träning med motståndsband. Med FLEXVIT Basket Set kan du träna ditt lag optimalt och varierande. På så sätt kan du se till att dina spelare kan ta sig igenom säsongen utan skador och enkelt förbättra sin styrka, smidighet och snabbhet.

 

Gör fysträningen mer basket-lik med FLEXVIT-band.
Optimera de grenspecifika rörelsesekvenserna med anpassat motstånd och uppnå:

Mer fart och explosivitet

Förbättrad styrka, uthållighet, flexibilitet och koordination

Snabbare reaktionsförmåga

Förbättrad stabilitet

Minskade muskelobalanser, förbättrad kapacitet och i sin tur minskad skaderisk

FLEXVIT Basket Team Set

Vårt set innehåller:

12 st Mini band – 6 Medium (röd), 6 Extra Heavy (blå)

8 st Resist – 2 Medium (blå), 6 Heavy (mörkgrå)

4 st Revolve

1 st PATband Strong

2 st Multiankare

1 st Team Bag

FLEXVIT Basket Team Set

Oavsett om det är snabbhet, hoppkraft eller reaktionshastighet – alla dessa färdigheter är viktiga för att ditt lag ska vara överlägset motståndaren. Vi har satt ihop det perfekta basketsetet för ett omfattande och effektivt träningspass för hela kroppen.

 

FLEXVIT Resist och Multiankaret är den idealiska duon. Med denna kombination tränar du upp din explosivitet i anfall och försvar. Om ni kan svara upp snabbt och kraftfullt är du redo för alla överraskningar, oavsett hur oförutsägbara din motståndares servar är. Använd verktygen för snabbhetsträning för att få mer fart i dina hopp och rörelser. Med resisten kommer du att kunna skapa motstånd medan du tränar hopp och spurter. Samtidigt kommer du att förbättra din kognition och därmed din reaktionstid – för överlag bättre, kraftfullare och snabbare handlingar på planen. Vårt basketset innehåller totalt 8 st FLEXVIT Resist-band i två olika styrkor.

 

PATband är ”den schweiziska armékniven bland träningsband”. Den är över tre meter lång och har 15 insydda öglor med vilka du kan variera intensiteten på dina övningar beroende på din prestationsnivå. Oavsett om det är som stöd under stretching eller som motstånd under styrkeövningar, med PATband är nästan allt möjligt. Olika tekniker att fästa bandet låter dig funktionellt optimera din rörlighet och muskelstyrka. Detta gäller särskilt för rörelser som involverar rotation. Speciellt vid basketkast rör sig hela överkroppen och vrider sig mot bollen. Med PATband kan du träna just denna rörelsesekvens mot ett externt motstånd för optimal träning.

 

I setet ingår även två st Multiankare, som du kan använda för att försiktigt fästa dina remmar på exempelvis målstolpar och ribbstolar. Alla set kommer även med en praktisk FLEXVIT Teambag med vilken du nu kan ta med dig dina träningsredskap vart du än går.

 

FLEXVIT Revolve är din idealiska partner när det kommer till regression eller progression av övningar. Med Revolve kan du skapa ett varierat träningspass för hela kroppen där inga muskler sparas. Förutom Minis har du här det optimala stödet när det gäller att stärka kroppen. Till exempel är Revolve perfekt för att göra slagrörelser svårare genom att lägga till motstånd. Du kan också placera den runt kroppen under knäböj för att träna sätes- och benmusklerna för starkare hopp. I vårt basketset ingår fyra FLEXVIT Revolve, vilket gör dig mer stabil i varje rörelse.

Optimera basketträningen

Träning med elastiska träningsband kräver koordination och stabilisering i varje rörelse. Detta gör det till ett idealiskt komplement till den vanliga basketträningen. FLEXVIT-band används redan i träningen i många basketlag i Bundesliga (inklusive Berlin, Würzburg, Frankfurt, Gießen, Göttingen). Hos Basketball Association of Baden-Württemberg är de en integrerad del av tränarutbildningen.

Christoffer Mörbe, Managing Director of BBW

The FLEXVIT bands are an important addition to our everyday training as a tool for endurance, strength, speed, flexibility and coordination. A basic level of fitness as well as explosiveness and agility are basic requirements for success in today’s basketball sport.

In addition, there is the need to ensure good injury prevention in the training process. You can’t start early enough to minimise the drop-out rate due to injuries.

Träna dig till toppen

Träna funktionellt och grenspecifikt med fitnessband från FLEXVIT och uppnå:

Effektivare rörelser

Högre hoppkraft

Mer uthållighet

Snabbare riktningsbyten

Snabbare riktningsbyten

Mer explosivitet

Mer flexibilitet och rörelsekontroll

Minskad skaderisk

Fysioterapeuter, tränare och idrottare över hela världen använder FLEXVIT

FLEXVIT-band används över hela världen av idrottare och lag i nästan alla sporter – inklusive världsmästare och olympiska mästare – för att förbättra hälsa, kondition och prestation. Tillämpningarna sträcker sig från rehabträning efter operation till elitträning. Som ett mångsidigt och bärbart verktyg använder personliga tränare och professionella tränare FLEXVIT-band för att hjälpa unga och gamla, amatörer och proffs att uppnå sina träningsmål.

FLEXVIT – Originalet

FLEXVIT-banden är originalet bland de textila fitnessbanden. Det speciella FLEXVIT-materialet (”vävt naturgummi”) säkerställer en behaglig hudvänlighet i kombination med ökad robusthet och hållbarhet. FLEXVIT-band är certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100 och hygienstandarder. De är därför tvättbara (60°) och allergivänliga. Alla FLEXVIT-band är tillverkade i Tyskland.

FLEXVIT – Appen

Skaffa den kostnadsfria träningsappen FLEXVIT nu och få en överblick över många övningar och träningspass. Vi vill stödja dig i att upptäcka nya övningar för din funktionella bandträning och i att utbyta idéer med andra idrottare om träning och träningsövningar. Du har också möjlighet att utveckla dina egna träningsövningar och dela dina träningspass med dina vänner!