FLEXVIT Handboll

Träna ditt handbollslag med FLEXVIT

Funktionell träning ger många fördelar för handbollsspelet och förbättrar prestationen i alla rörelse- och spelprocesser. Med våra högkvalitativa FLEXVIT-band har du rätt verktyg till hands för att få ut den fulla potentialen ur ditt team. Dra nytta av lägre skaderisk och bättre prestanda hos dina spelare!

 

Gör fysträningen mer handbollsspecifik med FLEXVIT-band. Optimera de handbollsspecifika rörelsesekvenserna med anpassat motstånd och uppnå:

Mer fart och explosivitet

Förbättrad styrka, uthållighet, flexibilitet och koordination

Snabbare reaktionsförmåga

Förbättrad stabilitet

Minskade muskelobalanser, förbättrad kapacitet och i sin tur minskad skaderisk

FLEXVIT Handboll Team Set

Vårt set innehåller:

16 st Mini band – 8 Medium (röd), 8 Extra Heavy (blå)

10 st Resist – 3 Medium (blå), 7 Heavy (mörkgrå)

4 st Revolve

1 st PATband Strong

3 st Multiankare

1 st Team Bag

FLEXVIT Handboll Team Set

FLEXVIT Resist och FLEXVIT Multiankare kommer att bli ditt nya favoritredskap. Med denna combo kan ni träna den viktiga explosiviteten – och därmed lättare uppnå det avgörande ”snabbare steget” framför motståndaren. Använd dessa verktyg för snabbhetsövningar för att få mer fart i fötterna. FLEXVIT Resist kan appliceras var som helst på kroppen – runt överkroppen, på höfterna, benen eller fötterna. Det finns otaliga sätt att träna ben- och fotstyrka samt grundläggande sparkar med Resist. Vårt fotbollsset innehåller totalt 14 st FLEXVIT Resistband i två olika styrkor.

 

Små men mångsidiga, det är våra FLEXVIT Mini Bands. Du kan enkelt träna ben- och höftstyrka med dem. Minibanden kan även integreras i stabilitetsövningar som stärker och aktiverar hela din kropp, eller som en del av uppvärmningen innan matchen. Snabba riktningsändringar belastar dina benmuskler enormt. Att stärka dem är inte bara användbart för mer energi i spurter eller när man kämpar om bollen. Framför allt förhindrar stabila och starka benmuskler skador som korsbandsbrott. Oavsett om det gäller en uppvärmning eller ett svettigt styrkepass – applikationsmöjligheterna är nästan obegränsade och du kommer snabbt att känna träningsresultaten. Med vårt fotbollsset förser vi dig med 20 FLEXVIT Minis i två styrkor.

 

Setet innehåller också fyra Multiankare som du kan använda för att försiktigt och enkelt fästa dina band på staket, stolpar eller till och med runt målstolparna. Alla set kommer även med en praktisk och väderbeständig FLEXVIT Team Bag så att ni kan ta er lagets träningsredskap vart än ni är.

Träna dig till toppen

Träna funktionellt och grenspecifikt med fitnessband från FLEXVIT och uppnå:

Effektivare rörelser

Högre hoppkraft

Mer uthållighet

Snabbare riktningsbyten

Snabbare riktningsbyten

Mer explosivitet

Mer flexibilitet och rörelsekontroll

Minskad skaderisk

Fysioterapeuter, tränare och idrottare över hela världen använder FLEXVIT

FLEXVIT-band används över hela världen av idrottare och lag i nästan alla sporter – inklusive världsmästare och olympiska mästare – för att förbättra hälsa, kondition och prestation. Tillämpningarna sträcker sig från rehabträning efter operation till elitträning. Som ett mångsidigt och bärbart verktyg använder personliga tränare och professionella tränare FLEXVIT-band för att hjälpa unga och gamla, amatörer och proffs att uppnå sina träningsmål.

FLEXVIT – Originalet

FLEXVIT-banden är originalet bland de textila fitnessbanden. Det speciella FLEXVIT-materialet (”vävt naturgummi”) säkerställer en behaglig hudvänlighet i kombination med ökad robusthet och hållbarhet. FLEXVIT-band är certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100 och hygienstandarder. De är därför tvättbara (60°) och allergivänliga. Alla FLEXVIT-band är tillverkade i Tyskland.

FLEXVIT – Appen

Skaffa den kostnadsfria träningsappen FLEXVIT nu och få en överblick över många övningar och träningspass. Vi vill stödja dig i att upptäcka nya övningar för din funktionella bandträning och i att utbyta idéer med andra idrottare om träning och träningsövningar. Du har också möjlighet att utveckla dina egna träningsövningar och dela dina träningspass med dina vänner!