Om FLEXVIT

FLEXVIT  Launch video

FLEXVIT-band är lätta, mångsidiga och mycket effektiva träningsverktyg som kan användas när som helst, var som helst. FLEXVIT-band är gjorda av ett innovativt tyg för att ge ett bekvämare grepp och bättre användarupplevelse jämfört med traditionella motståndsband.

Varför FLEXVIT

Funktionell motståndsträning med fitnessband, så kallad Band-assisted Training (BaT) är baserad på modern forskning inom rehabilitering och idrottsmedicin. Det följer principen att inte bara träna enskilda muskler isolerat, utan hela muskelkedjor och rörelser.

Med FLEXVITs olika band kan alla komponenter tränas (styrka, kondition/uthållighet, snabbhet, smidighet/rörlighet koordination och stabilitet). Användningsområdet sträcker sig från rehabiliteringsträning upp till hård sportspecifik träning för elitidrottare. Träningsmöjligheterna och antalet övningar begränsas endast av den egna kreativiteten. Programmen kan varieras i det oändliga och anpassas för olika träningssyfte.

 

#NoGymRequired

Flexvits band är utmärkta träningsredskap för en effektiv modern och funktionell träning när du vill och var du vill. Produkterna är lätta, tar liten plats och kan tas med överallt.

Den unika FLEXVIT-kvaliteten

Det unika materialet i våra band är inte bara hudvänligt, utan har även en oöverträffad slitstyrka och hållbarhet tack vare en patenterad tillverkningsteknologi. Med FLEXVIT-band är den obehagliga känslan då banden fastnar i håren och drar i huden historia. Att produkterna går att tvätta sätter också en helt ny standard när det gäller hygien och allergirisk.

Märkningen ``Designed, Developed and Made in Germany`` understryker kvaliteten på våra band. De är också miljö och hygiencertifierade enligt OEKOTEX standarden.

Historik – elastiska träningsband

Elastiska träningsband är ingen nyhet i sig. I modern tid kan Erich Deuser (som var det tyska fotbollslandslagets massör på 60-talet) betraktas som uppfinnaren. Tillsammans med företaget Schmidt Sports (numera Deuser Sports) tog han fram de ”Deuserband” som säljs än idag.

Företaget Thera-Band vidareutvecklade konceptet på 1980-talet till finare och mer färgstarka gummiband och introducerade flera andra produkter med stor framgång. Numera finns de och flera andra konkurrenter med liknande produkter i många hem, träningslokaler, rehabiliteringsanläggningar och sjukgymnastkliniker. De har alla en sak gemensamt: de är alla gjorda av gummi/latex.

FLEXVIT föds

I vår roll som tränare hade vi länge använt elastiska träningsband dagligen. Men de traditionella träningsbanden har trots sin enorma popularitet vissa nackdelar.

De är vanligtvis gjorda av rent naturgummi (latex) vilket förutom den utbredda latexallergin som många användare har eller riskerar att få även ger en otrevlig känsla mot huden. De glider och rullar och håren på armar och ben fastnar i materialet. De var förhållandevis dyra och vi såg dessutom en potential för förbättringar genom nya smarta designlösningar.

Från idé till produkt

Vi började agera själva och utveckla en helt ny strategi som kan tyckas nästan revolutionerande på detta område. Efter många månader av hårt utvecklingsarbete med god hjälp med testning och feedback från flera idrottsledare och fysioterapeuter var till slut de första FLEXVIT-produkterna klara att introduceras på marknaden hösten 2015.

 

Produkterna kännetecknades då som nu med följande nyckelord. Högsta kvalitet, nya material och en enkel, elegant och effektiv design.